Author Topic: Android tablet no internet?  (Read 468 times)

Mrs Pingu

  • Who ate all the pies? Me
    • Twitter
Android tablet no internet?
« on: 31 August, 2021, 09:46:14 pm »
So we moved house today. Plugged in the router and it just worked. Windaes laptop connected no problem. Android phone connected no problem.
Android tablet says "connected, no internet"
There is no access control on our network. I've tried forgetting and reconnecting, the password is correct or it wouldn't be connected. Tried restarting the tablet. Still no dice.
Any ideas?
Do not clench. It only makes it worse.

Feanor

  • It's mostly downhill from here.
Re: Android tablet no internet?
« Reply #1 on: 01 September, 2021, 09:39:50 am »
Is it a dual-band Access Point ( 2.4 / 5 Ghz )?

Is the difference perhaps down to the problem device connecting to say the 2.4GHz network, where all the rest are on 5GHz, and there's an issue in the 2.4GHz config?


ian

  • not a woman, not an american, not a vampire
Re: Android tablet no internet?
« Reply #2 on: 01 September, 2021, 09:45:22 am »
Is the tablet getting assigned an IP via DHCP on the router?
Authoritarian Thought Leader, the Pol Pot of Powerpoint, the Stalin of Spreadsheets

Kim

  • Timelord
Re: Android tablet no internet?
« Reply #3 on: 01 September, 2021, 01:27:58 pm »
"No internet" is Unhelpful Error Message for "I can't see a specific Google server so I'm going to go into a sulk".  It's incredibly annoying when you want to stay connected to a WiFi network that doesn't provide internet access, and not all that useful as a diagnostic.
Careful, Kim. Your sarcasm's showing...

PaulF

  • "World's Scariest Barman"
  • It's only impossible if you stop to think about it
Re: Android tablet no internet?
« Reply #4 on: 01 September, 2021, 04:00:19 pm »
Can you tether the tablet to a phone? That may help decide if the problem is with the router or tablet.

Mrs Pingu

  • Who ate all the pies? Me
    • Twitter
Re: Android tablet no internet?
« Reply #5 on: 01 September, 2021, 08:52:56 pm »
Got it sorted after getting Pingu to restart the router from the admin page, thx.
Do not clench. It only makes it worse.